اختصاصیسلامت پوستمجله زیباییمجله سلامت

مضرات شکر برای پوست – قند و شکر چگونه به پوست آسیب می رساند؟


مضرات شکر برای پوست - قند و شکر چگونه به پوست آسیب می رساند؟

شکی نیست که بسیاری از ما دوست داریم به هر چیزی که می خوریم، مقداری شکر اضافه کنیم.

طبق مطالعات انجام شده در آمریکا، یک آمریکایی به طور میانگین روزانه تقریباً ۲۷۰ کالری شکر اضافه شده، مصرف می کند و در کمال تعجب، این میزان چیزی حدود ۱۷ قاشق چای خوری شکر است! می‌دانم تعجب کردید، ولی اگر کمی به میزان قند و شکری که به چای یا قهوه اضافه می کنید، دقت کنید، می بینید این میزان خیلی هم دور از انتظار نیست.

اگرچه خوراکی های شیرین طعم خوشمزه و دلچسبی دارند، اما نباید فراموش کنیم که همین خوراکی های دلچسب می توانند مشکلات زیادی برای بدن شما ایجاد کنند و پوست از این قاعده مستثنی نیست! در این مطلب مفید از مجله آلامتو، در مورد تاثیرات قند و شکر بر روی پوست صحبت می کنیم. لطفا تا انتها با ما همراه باشید.

اگر تا به حال برایتان پیش آمده باشید که پس از شام، مقدار زیادی از شیرینی موردعلاقه‌‌‌‌تان را بخورید، می دانید صبح که از خواب بیدار شوید و در آینه نگاه کنید، چه بلایی بر سر پوست تان آمده است، بله به همین سرعت!


واقعا چه چیزی باعث می شود قند و شکر تا این حد به پوست آسیب بزنند؟

دکتر Saya Obayan، متخصص پوست در این باره می‌گوید: “شکر یک ماده غذایی التهابی است، بنابراین می تواند باعث التهاب در بدن می شود. وقتی در مصرف مواد غذایی شیرین و سرشار از قند افراط می کنید، قند مستقیما به روده شما می‌رود، پردازش می‌شود و سپس وارد جریان خون شما می‌شود و در نهایت می‌تواند منجر به التهاب شود.”

التهابی که هنگام خوردن غذاهایی با شاخص گلیسمی بال ا(غذاهایی که می‌توانند قند خون را خیلی سریع بالا ببرند) اتفاق می افتد، می تواند برخی از بیماری های پوستی را تشدید کند.

غذاهای با شاخص گلیسمی بالا مانند نان سفید، نوشابه، سس سالاد، آب نبات و سایر محصولات، حاوی قندهای تصفیه شده و فرآوری شده و نشاسته ای هستند که باعث جهش انسولین می شوند.

دکتر Donna Hart، متخصص پوست و مو می گوید: “وقتی مواد غذایی حاوی شکر را می‌خورید، سطح انسولین بالا می‌رود و بلافاصله التهاب پوست افزایش می‌یابد. از آنجا که التهاب یک جز کلیدی در شکل‌ گیری آکنه است، شما شاهد بروز جوش و آکنه روی صورت خود خواهید بود.”

دکتر Debra Jaliman، متخصص پوست و امراض پوستی، می گوید: “مصرف قند بیش از حد می تواند باعث تشدید سایر بیماری های پوستی مانند روزاسه، اگزما و پسوریازیس شود. به همین دلیل اگر شما هر گونه مشکل التهابی دارید، بهتر است از مصرف بیش از حد شکر اجتناب کنید.”

اگر در معرض پیری پوست قرار دارید، قطعاً اجتناب از قند اضافی به نفع شماست. این بدان دلیل است که رژیم های غذایی سرشار از شکر، پیری پوست را تسریع می بخشند. به اعتقاد دکتر Hart، غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا، با افزایش تجزیه فیبرهای کلاژن در طول فرآیندی به نام گلیکاسیون، به روند پیری پوست کمک می کنند.

دکتر Hart معتقد است که پیری پوست بیشترین تغییرات را در میان پوست یا درم (Dermis)، جایی که فیبرهای کلاژن و الاستین وجود دارد، اعمال می کند. با فرآیند گلیكاسیون قند با کلاژن ترکیب می‌شود و پیوندی به نام گلیکو توکسین ها (AGEs) را تشکیل می دهند. این پیوند باعث سفت و شکننده شدن فیبرهای کلاژن شده و منجر به ایجاد پوستی با ظاهر پیر می شود.

تا زمانی که در مورد غذاها و نوشیدنی هایی که مصرف می کنید سختگیری نکنید، به طور کلی پرهیز از شکر نیز می تواند یک کار دشوار باشد.

خبر خوب این است که لازم نیست شکر یا مواد غذایی شیرین را به طور کلی کنار بگذارید، فقط باید توجه داشته باشید آن را از چه منبعی تامین می کنید.

دکتر Jaliman در این زمینه توضیح می دهد: “بین قندهای اضافه شده و قندهایی که به طور طبیعی در غذاهایی مانند میوه ها و سبزیجات یافت می شوند، تفاوت زیادی وجود دارد. منظور ما از کنار گذاشتن شکر، قندهای فرآوری شده است.”

دکتر Suozzi گفته های دکتر Jaliman  را تایید می کند و می گوید که بعید است مقدار متوسط قند موجود در رژیم شما تأثیرات زیادی بر روی پوست بگذارد، اما مقادیر زیاد قند ممکن است در طولانی مدت پیری پوست را تشدید کند.

دکتر Suozzi معتقد است که کاهش مصرف قند و چربی های اشباع شده و افزایش مصرف میوه ها، سبزیجات و اسیدهای چرب امگا، یک توصیه محتاطانه برای سلامت پوست و همچنین سلامت کلی بدن است.

Rachel Fine متخصص رژیم غذایی می گوید: “بهتر است شکر را از منابع طبیعی موجود، از جمله میوه انتخاب کنید چرا که محتوای فیبر و آب آن، به کند شدن هضم و جذب شکر کمک می‌کند که این امر از بروز جهش قند خون مرتبط با هورمون جلوگیری می کند.”

وقتی صحبت از غذاهای بسته بندی شده حاوی قندهای اضافه شده می شود، همانند اکثر متخصصان دیگر، دکتر Fine نیز معتقد بود که بهتر است این غذاها را به صورت خیلی محدود و فقط در طول روز مصرف کنید.

گرچه تخمین میزان دقیق قند قابل قبول برای افراد مبتلا به بیماری های پوستی و التهابی دشوار است، اما می توانید از دستورالعمل های ارائه شده توسط انجمن قلب آمریکا پیروی کنید. میزان قند مصرفی برای خانم ها نیابد بیش از ۱۰۰ کالری در روز وبرای  آقایان نیز بیش از ۱۵۰ کالری در روز تجاوز کند.

همچنین بخوانید: فواید حذف کردن قند و شکر از رژیم غذایی



منبع پست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن